Врати.net

каталог на най - изгодните предложения

Вие сте в : Как да Изберем ? Видове интериорни врати и как да изберем подходящите за дома
Индустриални врати
Индустриални врати
(Врати / Индустриални врати)
Бързи врати,ролетки
Бързи врати,ролетки
(Врати / Индустриални врати)
ИНТЕРИОРНИ ВРАТИ КСАНТОС НЮ
ИНТЕРИОРНИ ВРАТИ КСАНТОС НЮ
(Врати / Интериорни врати)
ВРАТИ МАЛАГА HR ОТ CLASSEN
ВРАТИ МАЛАГА HR ОТ CLASSEN
(Врати / Интериорни врати)
Входни метални врати DGM
Входни метални врати DGM
(Врати / Входни врати)

Регистрирайте се и направете запитване  за търсения от Вас продукт или услуга за да получите оферти от професионалистите в бранша

Видове интериорни врати и как да изберем подходящите за дома


Интериорните врати, между които можете да избирате в момента са хиляди. Как да прецените кои ще бъдат най-подходящи за вашите помещения? Мислете за две неща – функцията на помещението и стила на обзавеждане.

Материалите, които се използват за направа на интериорни врати са ПДЧ, МДФ, шперплат, фурнир, масивна дървесина. Плоскостите и касите се боядисват, ламинират, фурнироват, лакират. Ламината, който се използва, може да бъде хартиен или PVC фолио. Хартиеният ламинат е по-евтин, но е много неустойчив на влага, одрасквания, удари, така че е по-добре да го избягвате. При ламинираните с PVC фолио интериорни врати неудобството е, че понякога от тях се излъчва миризма, която ще усетите чак, когато ги доставят в дома ви.

Друг материал, който много се използва напоследък е алуминият, самостоятелно или в комбинация с дървесина. Основни предимства на този тип интериорни врати са дългият живот, задържането на топлината, устойчивостта на удари и одрасквания, т. е. ако се предполага, че вратата на вашето помещение ще бъде подлагана на перманентен натиск, това е най-подходящият материал за вас.

Стъклените врати са интересно интериорно решение. Създават усещане за светлина и простор, а ако стъклото е цветно се превръщат в основен дизайнерски акцент.

Според начина, по който са конструирани, интериорните врати могат да бъдат разделени на щитови и таблени. Щитовите имат две части – обшита дървена или метална рамка и вътрешна част, която може да бъде плътна или частично остъклена. Такава врата, с плътна вътрешна част, е особено подходяща за спалнята, защото има по-добра звукоизолация.

Таблените врати имат основна конструкция, свързващи елементи и вътрешни отвори, които могат да бъдат запълнени със стъкло (голяма част от външния вид на вратата зависи от вида стъкло, който ще изберете). Те са подходящи за различни дизайнерски решения.

Интериорните врати се делят на различни видове и според механизмите им за задвижване. Можете да изберете летяща или плъзгаща се врата за вашите помещения.

Летящата интериорна врата се отваря и на двете страни. Ако ви е нужно да минавате от едно в друго помещение, като давате само лек тласък на вратата или имате домашен любимец, който често остава сам, това е едно добро решение. Все пак по-често се ползва за сервизните помещения на барове и ресторанти.

Разнообразието от плъзгащи се врати е голямо. Те могат да са само с едно крило или с две крила, които се изтеглят в ляво и дясно. Плоскостите се плъзгат покрай стената или влизат вътре в нея. Вторият вариант е по-сложен за изработка, но ви дава възможност да използвате по-рационално пространството около вратата.

Друг тип интериорни врати, особено подходящи за малки помещения, са сгъваемите. (Най-разпространен е типът „хармоника”.) Те, както и класическите врати са топло и шумоизолиращи, устойчиви на влага или одрасквания и определено са спасителен вариант за помещения, при които всеки спестен квадратен метър е от значение. Обикновено се ползват, за да разделят кухнята от трапезарията или кабинета от хола. От друга страна, ако имате голямо помещение с големи плъзгащи се врати, можете да поръчате да изрисуват плоскостите им и така да промените коренно атмосферата на стаята.

Лесно е да изберете подходящите интериорни врати. Тръгнете от практическите им функции, а след това отпуснете въображението си. Успех.

http://www.zonacomfort.eu

вътрешни врати цени kj , интериорни плъзгащи врати , направа на интериорна , дървени порти с метална рамка , таблени гаражни врати цена , врати от шперплат фолио , видове интериорни врати , как да изберем блиндирани врати , най подходящия вид врати за баня , интериорни врати таблени бургас , таблени врати шумен , търсене за фолио за врати , ламинирани врати kj , ламперия около входна врата , Врати за баня с добра шумоизолация , направа на интериорни врати , летяща интериорна врата , интериорни решения за малки жилища , Интериорни врати ламинирани PVC фолио plovdiv , мдф или шперплат врати форум , боядисване крафт мастер , таблени външни врати , леки плоскости за плъзгащи се врати , кое е по добре за интериорни врати пдч или мдф , интериорно врати търново , видове интериорни плъзгащи врати , как да изберем интериорни врати , видове интериорни врати според материала , 

ИНТЕРИОРНИ ВРАТИ PORTA DOORS
ИНТЕРИОРНИ ВРАТИ PORTA DOORS
(Врати / Интериорни врати)
Четириканален програмируем модул
Четириканален програмируем модул
( / Автоматика и електроника)
Интериорни врати
Интериорни врати
(Врати / Интериорни врати)
Врати Арена от Classen
Врати Арена от Classen
(Врати / Интериорни врати)