Врати.net

каталог на най - изгодните предложения

Вие сте в : Как да Изберем ? Какви функции да изпълняват?
Врати за къща
Врати за къща
(Врати / Интериорни врати)
Интериорни врати PORTA DOORS
Интериорни врати PORTA DOORS
(Врати / Интериорни врати)
входни врати разпродажба
входни врати разпродажба
(Врати / Блиндирани врати)

Регистрирайте се и направете запитване  за търсения от Вас продукт или услуга за да получите оферти от професионалистите в бранша

Какви функции да изпълняват?

Освен за затваряне на пространства и от естетична страна вратите изпълняват и известна защитна функция.

Например за спални или кабинети е добре да се прецени използването на врати с по-висок клас на шумоизолация, за да не бъдете обезпокоявани при спане или работа от шумове от съседни помещения. Възможно е да се изберат различни варианти на шумоизолация от 30 dB до 36 dB.


Понякога предписи изискват използването на врати със специални характеристики. Например между гаражите и жилищната зона или за котелно помещение (според означението в проекта) се изискват врати (и каси) противопожарни (евентуално и непропускащи дим). Тяхното означение (например EI/EW30) дава степента на устойчивостта им спрямо прогаряне.

Също противопожарни врати могат да бъдат използвани и като входни врати за апартаменти, разбира се те са много по-солидни от стандартните интериорни врати, така че много по-добре устояват на евентуален опит за проникване. За по-голяма защита можем да Ви предложим и врати директно изпитани срещу разбиване и проникване с взлом, означавани с B1 до B5 (колкото е по-голямо числото на класа на защита, толкова по-висока е осигурената защита).

блиндирани врати >>

При интериорните врати решаваме безопасността главно при вратите с цялостно остъкляване (например модел Триумф) – използвано е разбира се безопасно стъкло, слепено чрез специално фолио така, че при евентуален удар с остър предмет стъклото няма да се разсипе на хиляди малки парченца както при закалените стъкла, а всички части ще висят върху фолиото като паяжина. В сравнение със закаленото стъкло не е така крехко и за разбиването му е необходима по-голяма сила на удара.

 

врати за котелни помещения в смолян цени , врати за котелни помещения в смолян , 

метални врати
метални врати
(Врати / Метални врати)
Производсвтво на блиндирани врати
Производсвтво на блиндирани врати
(Врати / Блиндирани врати)